Η Ευρωπαϊκή ελιά εξημερώθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο περίπου το 4000 π.Χ. και αμέσως μετά έφτασε τις ελληνικές ακτές.

Το να ανοίξετε ένα μπουκάλι Ελληνικού Ελαιόλαδου είναι σαν να ρίχνετε Ιλιάδα και Οδύσσεια - 5.000 χρόνια του ελληνικού πολιτισμού – σε μια σαλάτα. Δοκιμάστε το!
Υπάρχει αληθινή ιδιοφυΐα σε ένα μπουκάλι ελληνικό ελαιόλαδο.

Αλλά τι ακριβώς είναι το ελαιόλαδο;

Για εσάς τον καταναλωτή είναι ένα συγκεχυμένο μάλλον προϊόν: τόσα πολλά ονόματα, τόσα πολλά προϊόντα, τόσες πολλές απαιτήσεις...

Ένα πράγμα όμως είναι βέβαιο: το ελαιόλαδο που αναγράφει στην ετικέτα «παρθένο» ή «εξαιρετικό παρθένο» ελαιόλαδο είναι το μόνο λάδι που είναι βρώσιμο από τη στιγμή της συμπίεσης και μπορεί πραγματικά να ονομάζεται φυσικό προϊόν.

Στην πραγματικότητα, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να συγκριθεί με το κρασί. Συχνά ο καλύτερος στέκεται δίπλα στον χειρότερο, και οι τιμές κυμαίνονται από τις διπλάσιες ή ακόμη παραπάνω. Ωστόσο, όλοι αναγνωρίζουμε ένα καλό κρασί από ένα κακό, και είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε για αυτή τη διαφορά.

Σαν το καλό κρασί, ένα καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εξαρτάται από την ποικιλία δένδρων, τη σύνθεση του εδάφους, τις καιρικές συνθήκες, τη συγκομιδή και τις μεθόδους σύνθλιψης. Η Ελλάδα έχει φυσικά μια παράδοση χιλιάδων ετών σε όλες τις πτυχές της καλλιέργειας της ελιάς, αλλά αυτό που την καθιστά μοναδική στον κόσμο είναι  ο μοναδικός συνδυασμός των εξαιρετικών ποικιλιών δέντρων, δομές του εδάφους και μικροκλίματα.

Η πραγματικά εξαίρετη ποιότητα του ελληνικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου έχει αναγνωριστεί από καιρό από άλλες ελαιοπαραγωγικές  χώρες, το οποίο αποδεικνύεται από τις μεγάλες ποσότητες ελληνικού ελαιολάδου που εισάγουν. Αυτές οι ποσότητες αναμειγνύονται με την τοπική παραγωγή προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του.

Φυσικά, η ποιότητα του γνήσιου ελληνικού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου θα είναι πάντα μακράν η καλύτερη σε σχέση με αυτή διαφόρων μειγμάτων.  Η πληροφορία σε μια ετικέτα ενός έξτρα παρθένου ελαιόλαδο "παράγεται στην Ελλάδα"ή "ελληνικό προϊόν" εξασφαλίζει ότι το ελαιόλαδο είναι ανώτερης ποιότητας.

Το κλειδί για την ποιότητα του τελικού προϊόντος της ΚΟΡΕ βρίσκεται στην προμήθεια των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων. Από τη μία πλευρά, αυτοί που αγοράζουν ελαιόλαδο για λογαριασμό της ΚΟΡΕ έχουν δημιουργήσει μακροχρόνιες σχέσεις με τους παραγωγούς ελαιολάδου στις κυριότερες περιοχές παραγωγής στην Ελλάδα. Από την άλλη, η εταιρεία διαθέτει σύγχρονους αποθηκευτικούς χώρους - εξοπλισμένο με τα τελευταίας τεχνολογίας εργαστήρια - μέσα ή κοντά στις περιοχές παραγωγής, έτσι ώστε τα καλύτερα αποστάγματα των ελαιοτριβείων να μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια τη στιγμή που παράγονται. Οι τεχνικοί της ΚΟΡΕ αναλύουν σχολαστικά κάθε αγορά και την επανεκτιμούν οργανοληπτικά, τη στιγμή της παράδοσης. Η γένεση του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου είναι μια απαιτητική και παθιασμένη σχέση.

Για εμάς στην ΚΟΡΕ, το ελληνικό ελαιόλαδο είναι περισσότερο από ό,τι ειδικότητά μας, είναι το πάθος μας.